De Telegraaf: ‘Baas ambutrans opgepakt na mishandeling.’

Baas Ambutrans opgepakt na mishandeling.

WINTERSWIJK – De politie heeft dinsdagochtend in Winterswijk Gerrit V. gearresteerd, de eigenaar van de in opspraak geraakte ziekenvervoerder Ambutrans. Hij zou met leden van een motorclub een ex-werknemer hebben gemolesteerd en een ander hebben bedreigd, omdat V. dacht dat zij in De Telegraaf de vuile was buiten hingen over de werkwijze van Ambutrans.

V. zou op de zaterdag voor Pasen een voormalig chauffeur hebben uitgenodigd om naar het hoofdkantoor van het bedrijf te komen om ’alles uit te praten’. Toen de man eenmaal binnen was, werd hij met zijn vriendin en zijn vader opgesloten, waarna hij door een groep mannen werd gemolesteerd.

Een week eerder kwam een groep met volgens betrokkennen goeddeels dezelfde mannen bij een andere oud-werknemer op bezoek. Gekleed in de ’colours’ van de motorclub eisten ze dat deze persoon een bericht van Facebook zou halen, waarin een link stond naar het artikel in De Telegraaf over Ambutrans.

In dat artikel stelden vijf ex-werknemers dat het bedrijf geld verdienen soms prevaleert boven de zorg voor de patiënten. Chauffeurs zouden te veel moeten haasten en te weinig rusten, waardoor soms gevaarlijke situaties zouden ontstaan. Ook zou Gerrit V. de prijzen van een rit vooral bepalen op basis van hoe vermogend een patiënt of zijn familie is.

Advocaat Geertjan van Oosten bevestigt de aanhouding, maar weerspreekt met klem verhalen over onveilige situaties bij het vervoer.

Lees hier het artikel door De Telegraaf.

More from our blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.