Meesterschrijvers

TOPADVOCATEN SCHRIJVEN OVER HUN BESTE CASES

Welkom in de wereld van de strafadvocatuur. Meesterschrijvers biedt waargebeurde legal thrillers over moord, doodslag, noodweer bij woninginbraak, zedenzaken, levenslang of TBS, omstreden rechercheonderzoeken, opmerkelijke veroordelingen en vrijspraken, enz. Dit boek verzamelt de beste cases van ‘s lands bekendste strafpleiters. Ze bespreken hun meest geruchtmakende zaken: prijswinnende klassiekers en nieuwe, actuele legal thrillers. Met verrassende ontknopingen, bekende verdachten en soms bizarre voorvallen. Dikwijls ongelofelijk, maar altijd waargebeurd. Meesterschrijvers biedt een unieke inkijk in de wereld van de strafadvocatuur.

‘MAFFIA IN NEDERLAND’

Op basis van een verklaring van een beruchte Italiaanse crimineel, Filippo C., komt de Italiaan Aldo G. in het vizier bij de Nederlandse justitie. Filippo C. verklaart dat hij samen met deze Aldo G. de slachtpartij langs de A12 heeft beraamd. Justitie concludeert dat Aldo G., onder regie van de maffiosi van de Sacra Corona Unita, de slachtpartij heeft geïnitieerd. Aldo G. wordt, op grond van de verklaringen van maffiabaas Filippo C. en huurmoordenaar P., door de rechtbank veroordeeld tot de ultieme sanctie in Nederland: levenslang! Vervolgens moet het gerechtshof zich in hoger beroep over de zaak buigen. Geertjan van Oosten en Wim Anker bespreken deze geruchtmakende zaak in dit hoofdstuk van het boek Meesterschrijvers.

Lees het hoofstuk “Maffia in Nederland

‘HOEVEEL STRAF VERDIENT WAANZIN?’

In de nacht van 4 op 5 september 2008 vindt er een gruwelijk tafereel plaats in een prachtige woning in het Noord-Hollandse Badhoevedorp. De man en dochter van Elzelien K., een 64 jarige vrouw, laten die nacht het leven als gevolg van een geweldsmisdrijf en Elzelien K. geldt als hoofdverdachte. Zij wordt uiteindelijk door zowel de rechtbank en het gerechtshof veroordeeld. In het gehele strafproces staat voornamelijk de toerekening van de daad aan Elzelien K. centraal. Wat heeft haar uiteindelijk zo ver gebracht? In hoeverre hebben haar depressie en medicijngebruik haar handelen bepaald? In dit hoofdstuk van het boek Meesterschrijvers vertelt Geertjan van Oosten deze ingrijpende zaak.

Lees het hoofstuk “Hoeveel straf verdient waanzin?

Meer informatie en bestellen >

More from our blog:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.