advocaten

Mr. H.F.K. Schulz (Harro) Mr. J.Ph. de Korte (Jurjen) Mr. B.E.J. Torny (Dinya) Mr. G.J. Wilts (Geert) P. Metgod (Puck) D. Bouwmeester (Daphne)

Mr. G.J. van Oosten (Geertjan)

Mr. G.J. van Oosten (Geertjan)

Advocaat

Na zijn studie Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam is Geertjan van Oosten sinds 1998 werkzaam als advocaat. De eerste 4,5 jaren werkte hij o.a. op de sectie (economisch) strafrecht van het toenmalige Trenité van Doorne. In 2002 begon hij met anderen een eigen advocatenkantoor. In oktober 2007 begon hij Van Oosten advocaten, welk kantoor in juni 2018 uitmondde in Van Oosten Schulz De Korte Advocaten, waar op dit moment tien advocaten werken.

Geertjan is gespecialiseerd in het ondernemingstrafrecht/sanctierecht, waaronder het bestuurs(straf)recht. Hij staat bedrijven bij, waaronder multinationals en hun bestuurders. Daarnaast is hij altijd commune strafzaken blijven behandelen. Ook heeft hij een bijzondere interesse in bestuursrechtelijke procedures die te maken hebben met het behouden van het rijbewijs, verkeersmisdrijven en overtredingen. Als een van de weinige advocaten in Nederland voert hij een tuchtrechtpraktijk voor advocaten, notarissen, artsen, accountants en gerechtsdeurwaarders.

Hij volgde de specialisatiecursus strafrecht aan het Pompe instituut van de Universiteit Utrecht en de leergang Bijzonder Strafrecht aan de Vrije Universiteit. Hij is sinds 2008 als secretaris (en waarnemend voorzitter) lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten. Verder was hij tien jaar lang portefeuillehouder strafrecht en voorzitter van de redactie van het Advocatenblad van de Nederlandse Orde van Advocaten en zat hij namens de Orde in diverse ministeriële werkgroepen en overleggen. Hij publiceert regelmatig in de vakbladen en treedt regelmatig als deskundige op in de media. Enkele voorbeelden kunt u vinden op deze site onder het kopje "publicaties". Mr. Van Oosten doceerde straf(proces)recht aan advocaten in opleiding en is directeur van het opleidinginstituut van de Nederlands Vereniging van Strafrechtadvocaten en organiseert in die hoedanigheid per jaar vele cursussen. Ook is hij lid van de European Criminal Bar Association (ECBA) en de European Fraud and Compliance Lawyers Association (EFCL).

Expertise

  • General and financial criminal law
  • Disciplinary law
  • Juvenile law
  • Certificate of good conduct
  • Criminal traffic law

Contactgegevens

/ 020 - 60 60 680
vanoosten@vosdk.nl
LinkedIn


< terug naar overzicht