Dr. Mr. E.G. van 't Zand Kurtovic (Elina)

Dr. Mr. E.G. van 't Zand Kurtovic (Elina)

Adviseur

Als zeer gedreven specialist voerde Dr. mr. E.G. (Elina) van 't Zand - Kurtovic sinds 2010 procedures voor personen die geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) krijgen. Als voorloper binnen dit specialisme verzorgt Elina regelmatig lezingen voor o.a. advocaten, openbaar ministerie, rechterlijke macht en reclassering. Publicaties van haar hand verschijnen regelmatig in vakbladen, de media en op www.vogprobleem.nl/publicaties. Om tevens de wetenschappelijke kant van dit thema te belichten werkte zij als criminologe bij de Universiteit Utrecht aan een onderzoek naar de invloed van een strafblad op re-integratie van jongeren.

Elina heeft de masters Legal Research (cum laude) en Criminologie in Utrecht afgerond. Naast haar opleidingen heeft zij brede juridische ervaring opgedaan, bijvoorbeeld door te werken bij het Openbaar Ministerie en stage te lopen bij de Raad van State. Daarnaast heeft zij zich vrijwilliger ingezet voor gedetineerden en mensen die onheus zijn bejegend door politie of justitie, bij het Juridisch Studentenspreekuur voor Gedetineerden (JSG) en het Klachtenbureau Politie- en Justitieoptreden Utrecht (KJU). Ook heeft zij gewerkt voor Defence for Children en Save the Children Nederland.

In december 2017 promoveerde zij aan de Universiteit Utrecht (Invisible bars : The impact of having a criminal record on young adults’ position in the labour market), waarna zij als Assistant professor criminology in dienst trad van de Universiteit Leiden. Elina is als adviseur aan ons kantoor verbonden.

Wetenschappelijke publicaties:

Overige publicaties:

Expertise

  • Verklaring Omtrent Gedrag

Contactgegevens

020 - 60 60 680


< terug naar overzicht