advocaten

Mr. G.J. van Oosten (Geertjan) Mr. H.F.K. Schulz (Harro) Mr. J.Ph. de Korte (Jurjen) Mr. T.H.L. Kneepkens (Tom) Mr. B.E.J. Torny (Dinya) Mr. drs. M.D. Rijnsburger (Mark) Mr. S.G.C. Bocxe (Sanne) Mr. L.D. Bruining (Leonore) Mr. G.J. Wilts (Geert)

Mr. S.J. Jansen (Bas)

Mr. S.J. Jansen (Bas)

Advocaat

Bas Jansen voert een veelzijdige procespraktijk met de nadruk op het commune strafrecht. Hij treedt op voor (bestuurders/ leidinggevenden/ werknemers van) ondernemingen, professionals en particulieren die geconfronteerd (dreigen te) worden met het strafrecht en andere sancties van overheidswege. Verder is hij gespecialiseerd in het jeugd(straf)recht en het verkeers(straf)recht. Daarnaast heeft hij in het bijzonder interesse in uit- en overleveringsprocedures en vertegenwoordigt hij veel internationale cliƫnten die in Nederland met het sanctierecht in aanraking komen.

Bas studeerde Nederlands recht aan de UVA en de Universiteit van Maastricht. Zijn scriptie is in bewerkte vorm gepubliceerd in het Strafblad (zie publicaties). Na een studentstage op een gerenommeerd strafrechtkantoor was het voor hem duidelijk waar zijn toekomst lag. Sinds 2007 is hij werkzaam in de advocatuur en verbonden aan Van Oosten Schulz De Korte Advocaten.

Hij volgde recent de specialisatieopleiding strafrecht aan het Pompe instituut van de Universiteit Utrecht. Hij is lid van de Nederlandse vereniging van strafrechtadvocaten (NVSA), de European Criminal Bar Association (ECBA) en de European Fraud and Compliance Lawyers Association (EFCL).

Publicaties

  • Jansen, S.J. (2007) , Over falende rechters en rechtsstaatreddende kamerleden. Kan het wetsvoorstel minimumstraffen ons staftoemetingsstelsel verrijken?

Expertise

  • Strafrecht
  • Jeugd(straf)recht
  • Economisch strafrecht
  • Milieustrafrecht
  • Uit- en overleveringsprocedures
  • Verkeersstrafrecht
  • Bestuursrechtelijke procedures (o.a. Bibob, rijbewijs, verklaring omtrent gedrag (V.O.G.)

Contactgegevens

/ 020 - 60 60 680
jansen@vosdk.nl


< terug naar overzicht